Şirketimizin yapımını tamamladığı Ankara Altınpark Projesi; Ankara'mızda uzun yıllardan beri hissedilen yeşil alan ve sosyal tesis ihtiyacını gidermek üzere planlanmış, çeşitli dinlenme ve spor tesislerini içeren Türkiye'nin en büyük yeşil saha projesidir ve yine Türkiye'nin en kapsamlı kültür etkinliklerine mekan oluşturmaktadır. ALTINPARK TESİSLERİ 584.000 m²'si yeşil alan olmak üzere toplam 641.000 m²'lik alan üzerinde kurulmuştur. Altı giriş kapısı olan ALTINPARK, Ankara Gençlik Parkından 2,5 kat ve İzmir Fuar alanından ise 3 kat daha büyüktür. Parkın inşaatında; toplam 15.000 m² kalıp, 216.145.143 m³ hafriyat, 191.297.329 m³ dolgu yapılmış; 52.750 m³ beton, 403.254 ton demir vb. kullanılmış; 110.000 m² kapalı alan inşaatı, 30 km yol inşaatı ve 450.000 m² yeşil alan sulaması yapılmıştır.

ALTINPARK'ın en önemli özelliklerinden birisi de, uzmanlık isteyen birçok değişik projelerin bir arada toplanmasıdır. Çok geniş alanlarda desteksiz çatı kurulmasında avantajlı, sağlam, ekonomik ve estetik uzay çatı sistemi toplam 12.500 m²'lik alan üzerinde kullanılmıştır. Münih Olimpiyatlarındaki sistemin aynısı olan, Gergi sistemli PTFA malzemeden imal edilmiş Membran Çadır sistemi ise toplam 3.982 m²'lik alan üzerinde uygulanmıştır.

ALTINPARK'ın en önemli yapılarından bazıları şunlardır:

Fuar Binası: Bu tesis 13.500 m² kapalı, 18.000 m² açık alanı, 22.000 m² meydan ve otoparkları, idare ünitesi ve alt yapı inşaatı ile ülkemizin en büyük fuar kompleksidir. Büyüklüğü ile uygulanan inşaat teknolojisi ile ve taşıdığı özelliklerle Uluslararası standartlarda yapı niteliği taşımaktadır. Bina üzerinde toplam 6.343 m²'lik uzay çatı sistemi kullanılmıştır.

Gençlik ve Spor Kompleksi: Oturduğu taban alanı 2.800 m², inşaat alanı ise 5.150 m²'dir. 100 kişilik spor salonu, açık spor tesisleri, tam olimpik atlama kuleli kapalı yüzme havuzu vardır ve üzerinde kapalı pergole sistemi bulunan bir kafeteryası bulunmaktadır. Bu komplekste, kapalı yüzme havuzunun üzerinde 1.535 m², kapalı spor salonunun üzerinde ise 1.657 m²'lik uzay çatı sistemi kullanılmıştır.

23 Nisan Çocuk Kültür Sitesi: Çocuklar için düzenlenen açık oyun alanları, parklar ve yeşil alanlar hariç, oturduğu taban alanı 1.985 m² olan 23 Nisan Çocuk Kültür Sitesi içinde yasama ve yürütme organlarının sembolik ölçülerdeki yapıları, ayrıca 123 çocuk kapasiteli kreş binası inşa edilmiştir. Diğer bir uygulama alanı da Uluslararası Çocuk Şenlikleri olan sitenin üzerinde 638 m²'lik uzay çatı sistemi bulunmaktadır.

Kültür Sitesi: Site içinde her yaş grubu için okuma salonu ve kütüphane ve el sanatları merkezi ve özel inşaat teknolojisi gerektiren bilim merkezi bulunmaktadır. Ayrıca değişik ihtiyaçları karşılamak üzere bir yarı açık konser salonu, 3 adet gösteri anfisi ve bir açık hava tiyatrosu inşa edilmiştir.

Yarı Açık Konser Salonu: 3.000 kişilik yarı açık konser ve eğlence salonu olarak inşa edilmiştir. Göl içindeki ada üzerinde yer alan 2.183 m² büyüklüğündeki salonun üzeri uzay çatı sistemi ile beraber gergi sistemli membran ile kapatılmıştır.

Göl Tiyatrosu: Hemen gölün yanında inşa edilmiş 1.500 kişilik açık hava tiyatrosudur. En özellikli kısmı tiyatro üzerine gerilen, PTFA malzemeden yapılmış Membran çadır sistemidir. Membranın 120 m²'si sahne üzerine, 1.679 m²'si ise seyirci oturma bölümü üzerine getirilmiştir.

Gösteri Anfileri: 400, 600 ve 800 kişilik olmak üzere 3 adet gösteri anfisi göl civarındaki çeşitli bölgelerde inşa edilmiştir.

Restoranlar: En önemlileri 600 m² büyüklüğünde, ahşap yapıdaki Çin restaurantı; ve toplam alanı 1.900 m² (kapalı + açık) olan, 750 kişilik, modern tarzda inşa edilmiş İtalyan lokantasıdır. Ayrıca Türk mutfağının orijinal yemeklerinin sunulacağı lokantalar da mevcuttur.

Tepe Han: Türk Sokağı bitiminde yer alan Tepe Han'da, havuzlu avlunun üstü açık uzay çatı (236 m²) pergole ile süslenmiştir. Tepe Han'da Türk geleneklerinin uygulandığı Gözleme evi, lokanta, kahvehane, saraç ve çeşitli dükkânlar yer almaktadır.

Seralar: Seralar Hollanda tarzındadır. Özel ısıtma sistemi, su filtrasyonu sistemi, tam otomatik soğutma ve nem ayarlama sistemi, havalandırma ve gölgeleme sistemi gibi birçok özelliği olan Altınpark Seraları, Türkiye'de ve dünyada gelişmiş diğer sistemlerle rahatlıkla rekabet edebilecek düzeyde ve Ankara'nın bütün çiçek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede inşa edilmiştir. 20x40m² ebatlarında 1 adet, 4x20 m² ebatlarında 4 adet ve 40 mt çaplı dairesel bir tropik sera olmak üzere toplam 6 adet sera yapılmıştır. Özellikli ağaç türlerinin sergilenmesi için düşünülen tropik sera hafif çiçek konstrüksiyon ile tamamen camdır. Çevresinde 520 kişilik havuzlu kafeterya inşa edilmiştir.

Gölet: ALTINPARK'ın bir özelliği de 40.000 m² büyüklüğünde ve 1,5 mt yüksekliğindeki gölettir. Gölet ortasında 36.000 m² büyüklüğündeki adaya 4 köprü ile geçiş sağlanır. Danslı müzikli su gösteri havuzu ve model gemi yüzdürme koyu gölet içindedir. 

Bunlar haricinde Belediye Konukevi ve Sosyal Tesisler, Yönetim Tesisleri, Altınpark'ın güvenliğinden sorumlu atlı zabıta için tavla tesisleri, otoparklar, meydanlar, yaya yolları, yol yapımı inşaatı, aydınlatma, yeşil alanlarda otomatik sulama sistemleri ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmıştır.

altinpark vaziyet

altinpark render1

altinpark render2

altinpark render3

altinpark yeni1

altinpark yeni2

altinpark yeni3

altinpark yeni5

altinpark yeni4